Νέα προσφυγή κατά του Προεδρικού Διατάγματος εξυπηρέτησης της ΟΛΠ/Cosco

Ένα πλατύ μέτωπο αυτοδιοικητικών, επιστημόνων και κατοίκων του ευρύτερου Πειραιά προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ κατά  του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να εγκρίνει το Master Plan της ΟΛΠ/Cosco.

Τα κατορθώματα της Cosco: Έχτισε και εγκατέλειψε μια επικίνδυνη ξέρα στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά

Για ένα εν δυνάμει σημείο ναυαγίου και περιβαλλοντικού ατυχήματος στη νότια πλευρά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά, έκανε λόγο ο Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους», μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι Ένα-90,4 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κλάδη.

Για την «Cosco και τους άλλους» η επένδυση Green Σχιστό│Η Ιερά Σύνοδος παγώνει το project

Φαίνεται να παγώνει από την πλευρά της Εκκλησίας η πολυδιαφημισμένη επένδυση «Green Σχιστό», καθώς -όπως κατά αποκλειστικότητα δημοσίευσε στις 16.02.2023 το orthodoxia.info- η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αρνήθηκε να υπογράψει το πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ και επέστρεψε τον φάκελο στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών για καλύτερη προετοιμασία.

Γιατί καταψηφίσαμε το ΕΠΣ Νέου Φαλήρου. Ο Νίκος Μπελαβίλας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο «Κανάλι Ένα 90,4»

Η παράταξή μας «Πειραιάς για Όλους» καταψήφισε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Νέου Φαλήρου και τη συρρίκνωση του πάρκου πρασίνου στα οικόπεδα Χαραγκιώνη-ΧΡΩΠΕΙ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (01.02.2023). Το σχέδιο ψηφίστηκε με αρνητικές ψήφους από όλη την αντιπολίτευση.

Αδέσποτη η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τζανείου στο υπό διάλυση σύστημα Δημόσιας Υγείας

Με αιφνιδιαστική απόφαση και με παράκαμψη των προβλεπόμενων διαδικασιών (Ν. 4461/2017) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου προχωράει στη διάλυση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου και τη μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Με τη συμβολή όλων μας ο Πειραιάς αποκτά ένα σοβαρό ΣΒΑΚ

Ο Πειραιάς αποκτά ένα σοβαρό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Αναμένεται να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο σε λίγες ημέρες. Είναι αποτέλεσμα μίας μακράς διαδικασίας σχεδιασμού και διαλόγου στην οποία συμβάλαμε -ο «Πειραιάς για Όλους»- με όλες μας τις δυνάμεις και στην οποία συμμετείχαν πολίτες, συλλογικότητες, φορείς με προτάσεις που ενσωματώθηκαν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βήμα βελτίωσης της ζωής μας.

Ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις κοινωνικά άδικες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών της κυβέρνησης│Δελτίο Τύπου

Στα δύσκολα βρίσκεται ένας συντονισμός ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την μείζονα αντιπολίτευση στην προσπάθεια συνεργασίας για το καλό της πόλης, όπως συνέβη στην περίπτωση της Cosco/ΟΛΠ και του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια» αλλά και όπως συμβαίνει σήμερα στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών.

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων και αντίκτυπος στη ζωή των δημοτών | Εισήγηση του «Πειραιάς για Όλους» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών γης και ακινήτων, κυρίως στις γειτονιές της Δ’ και Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, αναδιατάσσει το τοπίο της αγοράς εις βάρος των μικροϊδιοκτητών και των μικρομεσαίων στρωμάτων και δημιουργεί σειρά κοινωνικών προβλημάτων στα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει λύση για να μην υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στη ζωή των δημοτών.

Η διάσωση ενός σημαντικού ιστορικού χώρου στον Πειραιά και η απάντηση σε ένα πολιτικό δίλημμα│Δελτίο Τύπου

Τη διάσωση του χώρου της ΚΥΔΕΠ (Κεντρική Υπηρεσία Διαχείρισης Εγχώριας Παραγωγής) στην Αγία Σοφία για λόγους πολεοδομικούς, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς αλλά και ιστορικούς υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια η δημοτική μας παράταξη «Πειραιάς για Όλους». Και τα καταφέραμε!

Η ακύρωση της μνημειώδους εικόνας του σταθμού ΗΣΑΠ Πειραιά

Στον εντυπωσιακό, ηλικίας ενός αιώνα και απολύτως προστατευμένο διατηρητέο σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κάνει τα «στραβά μάτια» και να επιτρέψει την κατασκευή μίας σύγχρονης παράγκας καταμεσής στη μνημειώδη πλατφόρμα. Σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, δόθηκε μία απλή έγκριση για «κιόσκι» χωρίς καν τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Μία και μοναδική λύση για το «Σινέ Φαντάζιο»: να περάσει στον Δήμο, να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού│Δελτίο Τύπου

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να γίνει το παλιό θερινό σινεμά «Φαντάζιο» δημοτικό πάρκινγκ, όπως περιχαρής ανακοίνωσε στον Ρ/Σ «Κανάλι Ένα 90,4» ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, Νικήτας Γκόλφης, απάντησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας με ανάρτηση του στα social media:   

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου